Heb je echt een reisverzekering nodig als je op reis gaat?

Reisverzekering

Heb je een wintervakantie geboekt? Of misschien denk je al verder en maakte je nu al werk van die mooie zomerreis. Dan kan jij al heerlijk wegdromen! Het aftellen kan beginnen. Maar om zeker te zijn dat je alle zorgen kan opbergen, is het goed om een reisverzekering af te sluiten.

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Waarom kan je je afvragen, want wellicht ben je al via één of meerdere kanalen gedekt. Toch is het de moeite waard om kritisch het aanbod en de mogelijke beperkingen van die andere kanalen te bekijken:

De kredietkaartverzekering

Het kan zijn dat er verschillende verzekeringen bij je kredietkaart horen. Maar kijk wel uit: niet alle banken en kaarten bieden dezelfde dekking.

  • De duur van het verblijf kan beperkt zijn. Als je een lange reis maakt, moet je waarschijnlijk een andere oplossing zoeken.
  • Het terugbetalingsplafond voor je medische kosten kan laag liggen. En soms, afhankelijk van het land waar je verblijft, kan de rekening nogal pittig zijn.
  • De annulatieverzekering dekt enkel reizen die met deze kaart betaald worden.
  • En niet onbelangrijk: weet dat sommige dekkingen voor verlies of diefstal van bagage, reisbijstand of voertuigbijstand niet altijd zijn inbegrepen in de verzekeringen aangeboden door kredietkaarten!

Het ziekenfonds

Ziekenfondsen hebben akkoorden met bepaalde Europese landen en dragen sommige kosten, maar die interventie is begrensd en hangt af van het land en het type ziekenhuis waar je verzorgd wordt. Bovendien zijn dekkingen voor diefstal of verlies van bagage en annulatie of onderbreking van de reis over het algemeen niet beschikbaar via ziekenfondsen.

De hospitalisatieverzekering

Als je op deze verzekering rekent, weet dan dat je alleen gedekt bent als er sprake is van een hospitalisatie en dat de verzekeringsmaatschappij alleen tussenkomt wanneer je ziekenfonds een akkoord geeft.

Een annulatieverzekering voor je reis: de goede keuze!

Is je reis geboekt? Super! De beste reflex is om er zo snel mogelijk een verzekering voor af te sluiten met een optie ‘annulatie’.

Waarom? Als je ziek wordt, naar het ziekenhuis moet, een ongeval hebt, overlijdt, in quarantaine moet of te maken krijgt met een ander geval van overmacht, is deze optie de enige die tussenkomt en je onder bepaalde voorwaarden de kosten die je vooraf betaald hebt, terugbetaalt (hotel, vlucht, etc.). Bovendien kan deze optie je in sommige gevallen zelfs compenseren voor de dagen waar je geen gebruik van hebt kunnen maken.

Kortom, met een reis- en annulatieverzekering, neem je niet het risico te moeten betalen voor een reis waarvan je niet hebt kunnen genieten!

De reisverzekering, een must voor alle reizigers

De dekkingen voorgesteld door sommige kredietkaarten, het ziekenfonds of de hospitalisatieverzekering hebben hun grenzen en vaak lage plafonds. Met de reisbijstand ben je in verschillende situaties gedekt en deze garandeert je vaak een hogere terugbetaling, ook voor langere reizen. Door een reisverzekering af te sluiten kan je zorgeloos op reis vertrekken en kan je vakantie niet meer stuk!

Met dank aan AXA.

Deel dit met uw vrienden